استرس سنج گرمایی
دمای معمولی بدن بین 36تا38 است. وقتی که این دما از این حد بالاتر رود بدن با آزاد کردن مقداری گرما واکنش نشان می دهد. اما گرمای وارده به بدن بیشتراز حدی باشد که بدن بتواند با دفع گرما دمای خود را کاهش دهد بدن شروع به گرم شدن می کند و شخص به استرس گرمایی نزدیک می گردد. مشکلاتی را که از طریق گرما سلامتی را دچار اختلال می کنند بیماری های ناشی از گرما گویند. این بیماری ها زمانی اتفاق می افتند که شخص مشغول انجام کارفیزیکی سنگین و در محیط گرم و مرطوب است در این صورت مقدار زیادی آب همراه بانمک از بدن دفع می گردد. برای جلوگیری از استرس گرمایی تمام کارگران باید تمام منابع ایجاد گرما را بشناسند و بدانند که بدن چگونه گرمای اضافی را از خود دفع می کند.
WBGT استرس حرارتی است که از مواجهه مستقیم با نور خورشید ایجاد میگردد. برای اندازه گیری دمای ظاهری WBGT، تاثیر پارامترهایی نظیر دما، رطوبت، سرعت باد، زاویه تابش خورشید، پوشش های ابری، تابش مرئی و مادون قرمز بر بدن انسان در نظر گرفته میشود. در نواحی ابری و سایه دار شاخص گرمایی heat index محاسبه میگردد که; متمایز از WBGTمیباشد.استرس حرارتى يكى از عوامل فيزيكى زيان آور در بسيارى از صنايع است كه مى تواند باعث خستگى، بى حالى، كاهش بهره ورى، افزايش خطا و افزايش تعداد حوادث و نيز بيمارى هاى ناشى از گرما شود. گرمای محیط كار میتواند به عنوان يك مشكل جدى در مشاغل مختلف همچون محيطهاى سرپوشيده يا روباز مانند سراميك سازى، صنايع غذايى، نيروگاه برق، ذوب فلزات، صنايع ساختمانى و كشاورزى مطرح گردد.
با استرس سنج گرمایی یا WBGT متر میزان دمای تشعشعی، دمای تر و دمای خشک مشخص خواهد شد و پس از آن میزان شاخص WBGT بدست می آید. میزان شاخص WBGT بدست آمده با توجه به میزان متابولیسم فرد، نوع برنامه کاری و نوع لباس فرد با استاندارد ایران مقایسه شده که در این جا فقط شاخص WBGT مشخص می شود.